Q-Sys | Nieuws

(0125) granietn kolom met luchtlagerslede met 2000mm slag

Verticale luchtlagerslede met lange slag

De luchtlageras is in principe ontworpen voor verticale toepassingen en maakt een beweging tot 2000mm mogelijk. Aandrijving vindt plaats door middel van een kogelomloopspindel, waarbij de positieterugkoppeling wordt gedaan met behulp van een zeer nauwkeurige optische lineaire encoder. Deze componenten bevinden zich in een gleuf in de granieten kolom, die vervolgens wordt afgedekt door een band. Dit voorkomt enerzijds vervuiling van bijvoorbeeld de encoder en anderzijds de mogelijkheid om de roterende spindel tijdens beweging aan te raken of bekneld te raken. De roll- en pitchfouten van de slede tijdens beweging zijn kleiner dan 3boogseconden.

(0119) rotatie tafel gecombineerd met vertical beweging

Hoognauwkeurige, luchtgelagerde bewegingen voor metingen aan optische componenten

De geïntegreerde rotatie en verticale beweging vormen slechts twee assen in een platform met vier assen. Een luchtgelagerde verticale as maakt het mogelijk om een direct aangedreven draaitafel in hoogte te verstellen. Dit is nodig om een te meten object in de juiste positie ten opzichte van het meetinstrument te brengen. De rotatietafel is eveneens voorzien van luchtlagering en wordt aangedreven door een torquemotor. De motor heeft geen cogging en een koppelrimpel van minder dan 0,04%. Deze motor, gecombineerd met de luchtlagering en een contactloze optische positieterugkoppeling, zorgt voor een extreem kleine snelheidsrimpel. De excentriciteit van de rotatie is <0.1µm en de wobble <1µrad. De hartlijn van de rotatie ligt binnen 2µrad parallel aan de verticale beweging. De verticale as is ook uitgerust met luchtlagers en wordt aangedreven door een lineaire motor met epoxykern. Door het gekozen motorconcept worden alleen krachten in de aandrijfrichting uitgeoefend en dit resulteert in een “pitch” van <8µrad en een “yaw” van <3µrad. De totale massa is gebalanceerd zodat de motor een minimum aan warmte genereert.

(0133) Linear positioneertafel met tot 2000mm slaglengte

Lineare positioneertafel met tot 2000mm slaglengte

Onze reeks QL-R reeks van positioneertafel is letterlijk verlengd. Deze veelzijdige potioneertafel is nu verkrijgbaar met slaglengtes tot 2000mm. De tafels worden aangedreven met behulp van een lineaire motor en bieden verschillende combinaties van motorgrootte en encoderresolutie voor een breed scala aan toepassingen. Intern kabelmanagement maakt dit een nette en compacte tafel, geschikt voor gebruik in enkel- of meerassige systemen. Zie de downloadsectie van onze website voor meer informatie over de tafels.

(0322) B and C axes Lightmotif

Hoog nauwkeurige Rotatie-Tilt Assen voor Laserbewerkingen

De twee assen gebruiken luchtlagers om de hoogst mogelijke nauwkeurigheid te realiseren. De nauwkeurig uitgelijnde assen kunnen bijvoorbeeld worden gecombineerd met lineaire assen en bieden klanten in die configuratie zeer nauwkeurige bewerkingsmogelijkheden voor complexe productgeometrieën. De rotatieas heeft een torque motor en een encoder met hoge resolutie. Deze combinatie maakt een breed scala aan snelheden mogelijk zonder aan nauwkeurigheid in te boeten. De kantelas maakt een rotatie over ±100° mogelijk. De combinatie van zeer nauwkeurige encoders en luchtlagers zorgt voor een zeer hoge nauwkeurigheid en herhaalnauwkeurigheid. De encoders zijn absoluut, waardoor verlies van positie bij een eventuele stroomstoring wordt voorkomen.

(0313) inktjet printkoppen testen Xaarjet

Platform voor testen met hoge snelheid

Deze drie-assige testopstelling werkt met snelheden tot 5m/sec over het centrale gebied van de slag en realiseert tegelijkertijd een rechtheid en vlakheid binnen 5µm. Deze combinatie van specificaties maakt het ideaal voor het testen van printkoppen. De achterkant van de granieten brug biedt plaats aan een as over de volledige breedte waarmee in line optische inspectie van de print output mogelijk is. Door gebruik te maken van een granieten basis is het podium uitzonderlijk stabiel. De horitontale assen worden aangedreven met behulp van lineaire motoren.

(0076) Oerlikon systeem voor FPD

Groot motionplatform voor FPD-laserbewerking

Het platform is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de klant. Het is gebouwd op een zogenaamde polymeercomposietbasis. Naast de drie bewegingsassen omvatte de leveringsomvang diverse andere componenten die nodig zijn voor het proces. Voorbeelden zijn faciliteiten voor het lossen en laden van de FPD, maar ook het uitlijnen en inspecteren van de FDP, camera's, sensoren en afzuigapparatuur. Speciale aandacht was vereist voor de grijpers waarmee de FPD wordt vastgeklemd. Dit was een delicaat proces en schade aan de FPD moet te allen tijde worden voorkomen. De slaglengtes van de assen zijn ongeveer 1500 mm x 1200 mm met rechtheid en vlakheid van de bewegingen van ongeveer 10 µm.

(0302) ontwikkelingsplatform op maat voor 3D printen

Ontwikkelingsplatform op maat voor 3D-printen

Dit ontwikkelplatform is wederom een goed voorbeeld van onze op maat gemaakte service voor niet-standaard motion systemen. Het platform is bedoeld voor gebruik in een 3D-printtoepassing. Het heeft een positioneringsnauwkeurigheid van 5micrometer over het printgebied van 1000mm x 100mm en wordt geleverd met een UV-blokkerende veiligheidsbehuizing. Het platform is onder meer uitgerust met een vacuümchuck om de te printen producten “vast te houden”. Naast het printgebied is een station waar een UV-lamp de geprinte producten volledig uithardt. Binnen in de kast zijn alle onderdelen zoveel mogelijk zwart om reflecties van licht tegen te gaan en om te voorkomen dat de printkoppen verstopt raken met uitgeharde inkt.

(0283) uitlijn platform ESRF

Motion platform met 4 vrijheidsgraden (DoF)

Dit 4-assige platform biedt de bewegingen die noodzakelijk zijn voor nauwkeurige uitlijning zoals vereist in bijvoorbeeld synchrotrons. Het betreft horizontale en verticale bewegingen plus rotatie om deze twee assen. De maximaal mogelijke lineaire bewegingen zijn ±40mm en ±1° voor de rotaties. Het platform heeft een ongebruikelijk ontwerp met drie wiggen om de vereiste bewegingen mogelijk te maken in een zeer beperkte ruimte. Het doorgaande gat is 500 mm x 300 mm en biedt toegang van zowel de boven- als de onderzijde.

gantry met brede slede voor dunne film

Gantry met bewegend portaal voor bijvoorbeeld reel to reel toepassingen

De basis van het systeem is een granieten plaat, rustend op een gelast stalen frame. Het systeem heeft een slag van 1800mm x 150mm en haalt een snelheid tot 1m/s. Het portaal wordt aan beide uiteinden aangedreven door lineaire motoren, elk met een eigen lineaire encoder. Dit betekent dat het portaal wordt aangedreven als een paar onafhankelijke assen, aan elkaar gekoppeld in de besturing middels de gantry mode. Flexibele bevestigingen van de balk aan de sledes, zorgen ervoor dat er geen spanningen worden opgebouwd. Het systeem is bijvoorbeeld zeer geschikt om te worden gebruikt in reel-to-reel-toepassingen bij laserbewerkingen van dunne folie.

luchtlager rotatietafel

Precisie luchtlager rotatietafel voor laserbewerkingen

Deze rotatietafel, aangedreven met een direct drive motor, maakt gebruik van een granieten basis voor optimale stabiliteit en prestaties. De tafel heeft een doorgaand gat van 320mm voor toegankelijkheid van zowel de boven- als de onderkant. De draagcacapiciteit is maar liefst 300kg. Met een nauwkeurigheid van 10μrad, 5μrad kantelfout en minder dan 0.2μm axiale en radiale runout bevindt hij zich in de eredivisie van rotatietafels.

DESY PETRA III

Platform voor het uitlijnen van “beamline” röntgen optieken

Het platform is bedoeld om röntgenoptieken uit te lijnen en heeft daarvoor drie gemotoriseerde assen en één handmatig bediende as. De te halen slaglengtes zijn ±100mm (200mm) in Y, ±30mm (60mm) in Z en ±5deg (10deg) in θ. Daarnaast kan het centrale deel van het graniet door middel van luchtlagers tot 400mm naar buiten worden geschoven. Dit deel kan een last dragen van maximaal 150kg en biedt daarmee een flexibele oplossing voor toepassingen waarbij de opstelling bijna dagelijks kan veranderen.

Shanghai Synchrotron Radiation Facility

Positioneertafel voor optische metingen ten behoeve van kostengunstige LTP toepassingen

Deze positioneertafel met mechanische lagering vormt als het ware het instapmodel als alternatief voor ons luchtgelagerde metrologie platform voor toepassingen die minder veeleisend zijn voor wat betreft nauwkeurigheden. De tafel is bedoeld om tegen een granieten ondergrond te monteren. Het getoonde exemplaar heeft 1200mm slaglengte, maar andere slaglengtes zijn op aanvraag beschikbaar. Afhankelijk van de slaglengte wordt een nauwkeurigheid van 2micrometer na foutencorrectie gehaald, 10boogseconden voor rollen, stampen en gieren en 6micrometer voor vlakheid en rechtheid.

XAAR

Test platform combineert hoge snelheid met nauwkeurigheid

Met dit platform kunnen printkoppen worden getest en ontwikkeld, waarbij substraten met snelheden tot 5m/sec bewogen kunnen worden. De rechtheid en vlakheid van de beweging ligt binnen 5micrometer. Het substraat wordt middels vacuum op een chuck met A3 grootte vastgehouden. Aan de achterzijde van de granieten brug bevindt zich een slede die over de volledige breedte van de chuck kan bewegen en waarmee door montage van optische inspecieapparatuur een analyse kan worden uitgevoerd van de printresultaten.

rotatie tip tilt tafel

Rotatie-tip-tilt tafel maakt het plaatje van optische metrologie compleet

Deze RTT tafel is inmiddels geïnstalleerd in diverse optische laboratoria over de hele wereld. Het is het nieuwste van het nieuwste op het gebied van meetapparatuur ten behoeve van het meten van röntgen spiegels. De RTT kan over 5 graden tippen en tilten en 305 graden roteren. Met deze vrijheidsgraden biedt het de mogelijkheid om het te testen object (SUT) optimaal uit te lijnen, metingen te verrichten onder gedefinieerde hoeken, meetwaarden verzamelen van spiegels met sterkere krommingen en deze aan elkaar koppelen (stitching) en het omdraaien (flippen) om de Z-as zonder de meetomgeving te verstoren als gevolg van het betreden van de meetruimte door personen.

sharper

Turn key machine voor het meten van optische componenten.

SHARPeR is een Eurostars project dat heeft geresulteerd in een zeer nauwkeurig, geautomatiseerd metrologie platform voor het nameten van optische componenten van extreem hoge kwaliteit. Deze worden bijvoorbeeld toegepast in synchrotron beamlines, EUV lithographie systemen en telescopen. Op de machine kunnen bijvoorbeeld röntgen spiegels met een lengte van meer dan 1 meter kunnen worden gemeten met een hoeknauwkeurigheid van beter dan 50nrad rms.

De machine bestaat uit drie hoofdonderdelen:

• Een uiterst stabiel en herhaalnauwkeurig multi-assen motion platform inclusief rotatie- en tip-tilt assen

• Een hoognauwkeurige "wavefront" sensor met een absolute nauwkeurigheid van λ/1000 rms

• Een geavanceerd "stitching" algoritme voor zeer nauwkeurige eindresultaten

De basisversie van het platform bestaat uit 2 lineaire assen die een longitudinale beweging mogelijk maken om te scannen en een transversale om het gebied waarover het optische component wordt gekarakteriseerd te vergroten. Als optie kunnen rotatie en tip-tilt worden toegevoegd. Op deze wijze kan het optische component worden omgedraaid zonder de meting te verstoren door handmatige interventie. De nieuwe, ultra preciese Shack-Hartmann wavefront sensor is geïntegreerd in een optische kop waarmee een 2D hoek/hoogte kaart kan worden gemaakt. Het oppervlak dat gemeten wordt kan zowel horizontaal als verticaal geörienteerd zijn om de werkelijke bedrijfsomstandigheden te simuleren.

Het complete metrologie platform is onder andere ontworpen voor fabrikanten van optische componenten met extreme nauwkeurigheden die noodzakelijk zijn voor bijvoorbeeld het focussen van röntgenstralen in synchrotron toepassingen. Het platform is verkrijgbaar met of zonder Shack-Hartmann sensor in het geval de gebruiker de wens heeft om eigen meetapparatuur te integreren. De turnkey machine is verkrijgbaar via onze partner in het project, Imagine Optic

Dankzij de Eurostars subsidie is er een samenwerking tussen twee toonaangevende bedrijven ontstaan waarbij de combinatie van expertises tot een complete, turnkey machine heeft geleid. Imagine Optic (Frankrijk) heeft een uiterst nauwkeurige Shack-Hartmann wavefront sensor (HASO UHP) ontwikkeld met een uitzonderlijke meetnauwkeurigheid van λ/1000 rms. Q-sys heeft een zeer stabiel motion platform ontworpen met uitstekende specifications, hetgeen het ideaal maakt voor optische metrologie toepassingen.

Eurostars        Eurostars Eureka European Community

laser direct imaging

Platform op klantspecificatie voor een R&D lasertoepassing

Dit testplatform is bedoeld voor R&D processen op het gebied van laser direct imaging en ontwikkeld op basis van klantspecificaties. Voor de twee onafhankelijke Z-assen was een herhaalnauwkeurigheid van 1µm vereist. Deze twee Z-assen bevinden zich boven de horizontale as die een slaglengte heeft van 300mm. Deze, met een lineaire motor aangedreven as beweegt met een snelheid van 500mm/s en een volgfout kleiner dan 1.5µm. Het platform bevindt zich in een veiligheidsomkasting met speciale folie zodat licht met bepaalde golflengtes wordt gefilterd.

(0273) ESRF motion platform #1

Motion platform met vier vrijheidsgraden

Bij The European Synchrotron (ESRF) in Grenoble worden bij diverse “beam lines” zogenaamde transfocators gebruikt. Dit zijn apparaten waarmee röntgenstralen gefocusseerd worden. De transfocator kan hierbij worden gebruikt samen met meerdere transfocators en/of andere focusserende componenten. Deze apparaten bestaan uit een reeks van co-axiale, circulaire lenzen en dienen te worden uitgelijnd ten opzichte van de röntgenstraal. Q-Sys heeft voor deze toepassing een motion platform ontwikkeld en gebouwd waarmee deze elementen in vier vrijheidsgraden kunnen worden uitgelijnd. Er is daarbij gebruik gemaakt van een zogenaamde drie-wig constructie waardoor het platform zeer compact kon worden gehouden met behoud van stijfheid en stabiliteit. Het gaat om twee lineaire bewegingen, één horizontaal en één verticaal en de rotaties om beide lineaire assen. Door voorbij te gaan aan bestaande concepten en in nauw overleg te treden met ESRF, is het Q-Sys gelukt een oplossing te leveren die aan alle eisen en wensen voldoet.

Z-wedge tafel

Z-wedge positioneertafel

Om ons pallet van standaard positioneertafels verder uit te breiden, wordt de QW-R-10 Z-wedge geïntroduceerd. Deze tafel wordt aan ons bestaande aanbod van lineaire en roterende tafels toegevoegd en biedt daarmee een nieuwe mogelijkheid om meerassige systemen te creëren. De Z-wedge tafel is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld nauwkeurige toepassingen die hoogte- of autofocusinstelling behoeven zoals visuele bij inspectie en laserbewerkingen. De datasheet is beschikbaar in de downloadsectie van deze website.

autocollimator kalibratie

Hoog nauwkeurig platform voor kalibratie

Dit platform is volledig op klantspecificatie gebouwd en bedoeld voor het zeer nauwkeurig kalibreren van autocollimatoren. De drie assen zijn alle met luchtlagers uitgevoerd en worden direct aangedreven. Het gaat hierbij om één lineaire as en twee rotatieassen. Het gehele platform is geïnstalleerd in een clean room en staat opgesteld op zes trillingsisolerende poten. Deze zijn zodanig gekoppeld dat ze als drie oplegpunten acteren. De te kalibreren autocollimator wordt op de lineaire as geplaats. Vanwege de toepassing zijn kantelfouten van de slede zeer belangrijk en moeten zo klein mogelijk zijn. Deze zijn over de volledige slag van 1.5m kleiner dan 5µrad. Aan de kolom worden twee referentie-autokollimatoren bevestigd. Vervolgens wordt een optische reflector in de vorm van een kubus op de gestapelde rotatieassen geplaatst. Met deze twee assen kan de reflector zeer snel en uiterst nauwkeurig in een andere hoekorientering worden gebracht. De herhaalnauwkeurigheid van de rotatieassen bedraag 0.1µrad! Het platform werd nclusief besturing bij de klant geïnstalleerd.

CNC controller

Upgrade van CNC besturing verlengt levensduur van machine en voegt functionaliteit toe

Q-Sys heeft voor een klant bij een bestaande laserbewerkingsmachine een upgrade van de besturing uitgevoerd.Het ging hierbij om een 4-assen bewerkingsmachine waar in de oude configuratie 3 verschillende lasers aan zijn gekoppeld. Bij de upgrade is rekening gehouden met een uitbreiding tot 4 verschillende lasers en het toevoegen van een galvo-kop. Samen met de klant is aan het begin van het project een lijst met eisen en wensen opgesteld. Dit is vervolgens door Q-Sys vertaald naar een technische oplossing. Het vermogen van de lasers kan nu bijvoorbeeld worden aangestuurd als functie van de vectorsnelheid van de assen. Om de kosten van de upgrade binnen de perken te houden is getracht om zoveel mogelijk hardware van de oude besturing te hergebruiken. De overige onderdelen van de machine konden nog probleemloos een groot aantal jaren mee en met de upgrade van de besturing heeft de machine een tweede leven voor zich, waarbij het aantal gebruiksmogelijkheden zelfs is toegenomen.

XY

Klant met replica uit de problemen geholpen

Deze XY tafel is weer een heel mooi voorbeeld van wat Q-Sys voor haar klanten kan betekenen. In dit geval was de toegepaste XY tafel door een leverancier uit het productenpakket genomen, met als gevolg dat de klant zijn machine zou moeten aanpassen. Q-Sys heeft daarop een XY tafel geleverd die mechanisch 1:1 uitwisselbaar is met de tot dan toe ingebouwde tafel. De klant kon hiermee significante kosten besparen.

BNL

Luchtgelagerde as met superieure prestaties voor toepassing in een optische meetopstelling

Het concept bestaat uit een granieten balk, opgesteld op twee kolommen. De beschikbare slaglengte in dit geval is ongeveer 1m. In de toepassing kan de slede ofwel kleine stapjes maken of met een hele constante snelheid van de ene naar de andere kant bewegen (scannen). De extreem nauwkeurige metingen worden uitgevoerd in een speciale, thermisch zeer stabiele, omkasting. Mede door de zeer kleine warmtedissipatie van het systeem, < 0.5W, biedt dit de condities voor uitstekende resultaten. Voor wat betreft de geometische nauwkeurigheden kan worden opgemerkt dat alle hoekverdraaiingen binnen 2 boogseconden liggen en de rechtheid en vlakheid van de beweging binnen 2µm. Voor andere klanten zijn wijzigingen in het ontwerp vanzelfsprekend mogelijk en er zijn nu al concepten met slaglengtes tot 1500mm.

RX Solutions

7 assen luchtlagerplatform ten behoeve van nauwkeurige metingen.

Van het platform zijn vijf van de zeven bewegingsassen met luchtlagers uitgevoerd. Het ontwerp is volledig op klantspecificatie gemaakt, waarbij er bijvoorbeeld een doorgaande sleuf in de granietbasis is aangebracht. Dit biedt de gebruiker de mogelijkheid om zowel metingen van bovenaf alsook van onderaf uit te voeren. Behalve bij de verticale assen, worden alle lineaire assen met behulp van ijzerloze lineaire motoren aangedreven. In combinatie met de luchtlagers en de contactloze, optische meetsystemen zorgt dit er voor dat extreem hoge meetnauwkeurigheden kunnen worden bereikt. Dit is met name mogelijk doordat de geometrische afwijkingen van de bewegingen zeer klein te noemen zijn voor een platform van dit formaat. De horizontale slaglentes varieren van 500mm tot 1400mm. Op de rotatietafel kunnen werkstukken tot 300kg worden geplaatst.

Micronix

XY tafel voor het ontwikkelen van lasersnijprocessen.

Het XY platform heeft een bereik van 600mm x 600mm en wordt ingezet om een nieuw lasersnijproces te ontwikkelen. Het doel hierbij is om bij relatief lage laservermogens en grote materiaaldiktes hogere snijsnelheden te bereiken. Het platform is bedoeld voor fase 1 van het project en haalt snelheden van 1m/s bij een belasting van 20kg. De herhaalnauwkeurigheid bedraagt 1µm. Andere specificaties van de individuale tafels zijn rechtheid van beweging 10µm en vlakheid van beweging 15µm. De tafels zijn in diverse slaglengtes beschikbaar en kunnen naar wens van de klant worden gecombineerd. Tevens kunnen ze worden aangesloten op diverse besturingen.

ECN

3 assen platform voor laserbewerkingen.

De configuratie van het platform is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de klant. Naast de huidige drie assen is er bijvoorbeeld rekening gehouden met de mogelijkheid om in de toekomst een reel-to-reel optie er aan toe te voegen. Het bereik is 600mm x 1300mm x 200mm. De assen hebben een herhaalnauwkeurigheid van beter dan 1µm en een absolute positioneernauwkeurigheid van 3.5µm. Het platform is uitgerust met een CNC-besturing. Het platform wordt ingezet bij onderzoek naar laserprocessen, bijvoorbeeld bij de productie van zonnecellen.

Micronix

Lasersnijstation.

De gantry biedt OEM’s aantrekkelijke mogelijkheden met name als ze op zoek zijn naar een XYZ platform met uitstekende herhaalnauwkeurigheden en absolute nauwkeurigheden. Er is gebruik gemaakt van een granieten basis die om esthetische redenen aan de buitenkant ook zichtbaar is. De bewegende balk van de gantry is op basis van een constructie met inwendige demping. Mede als gevolg hiervan worden zeer goede dynamische eigenschappen bereikt. Zowel de X- als de Y-beweging wordt aangedreven met behulp van lineaire motoren. Afhankelijk van de besturing, die op basis van klantvoorkeur kan worden gekozen, kan de geintegreerde Z-as de taak van autofocus vervullen.

Minerva

Lasersnijstation.

Het XYZ platform heeft een bereik van 600mm x 600mm x 100mm. Na integratie met een fiber laser zal de machine door de eindgebruiker worden ingezet om dunne materialen te snijden. Het platform is uitgevoerd met een CNC-besturing die bijvoorbeeld de mogelijkheid biedt om het laservermogen als functie van de vectorsnelheid van X en Y te regelen. Op basis van een hoogtesensor in de snijkop regelt de besturing de Z-as en zorgt automatisch voor een constante afstand tussen snijkop en het materiaal. Hierdoor is altijd sprake van een optimale focussering. Dit, in combinatie met het geregelde laservermogen, geeft een superieure snijkwaliteit als resultaat. Op wens van de eindgebruiker zijn bovengenoemde slaglengtes gekozen, maar het concept kan zeer eenvoudig in andere slaglengtes worden geleverd en bovendien worden uitgebreid met extra assen bijvoorbeeld een rotatieas.

cnc 2000 controller upgrade

Controller upgrade.

Terwijl de budgetten voor investeringen streng bewaakt blijven, zijn er steeds meer gebruikers die vinden dat hun machine een nieuw leven kan worden ingeblazen door een revisie van de hardware in combinatie met het vervangen van de controller door een up-to-date alternatief. Waar motion componenten relatief weinig zijn veranderd in de afgelopen jaren, zijn de besturingen voortdurend in ontwikkeling. Het laatste systeem dat een dergelijke aanpak van Q-Sys heeft ondergaan is een station voor lasersnijden waar de positioneringstafels, overige hardware en de laser nog vele jaren van probleemloos gebruik voor zich hebben. Het vervangen van de oude besturing heeft de betrouwbaarheid en gebruiksmogelijkheden van het systeem significant laten toenemen.

Field support en upgrades voor motion- en positioneersystemen

Na de sluiting van Anorad Europe in Best, eind 2009, is er voor de eigenaren van Anorad apparatuur, beperkte ondersteuning in Europa. Q-Sys heeft voor deze gebruikers een oplossing en biedt ondersteuning en service voor deze systemen.

Q-Sys is in 2007 opgestart door vier ex Anorad-managers om de traditie voort te zetten van het ontwerpen en bouwen van nauwkeurige motion platforms. Aangezien de Q-Sys engineers bekend zijn met de door Anorad in Europa geleverde systemen, kunnen zij daarvoor ondersteuning en service bieden en waar nodig reparaties uitvoeren. Dit kan varieren van hulp bij storingen tot het uitvoeren van geplande inspectie- en onderhoudsbeurten. Daarnaast biedt Q-Sys de mogelijkheid tot upgrades waarbij bepaalde hard- en software wordt vervangen om de prestaties van de systemen nog verder te verbeteren of de levensduur te verlengen en zo grote investeringen uit te stellen.

De service kan worden uitgevoerd naar aanleiding van behoefte (storing) of op basis van een zogenaamd servicecontract waarin de bezoeken vooraf worden gepland en reactietijden en beheer van reserveonderdelen worden geregeld.